Американският президент Джо Байдън пристигна късно снощи на посещение в Северна

...
Американският президент Джо Байдън пристигна късно снощи на посещение в Северна
Коментари Харесай

Американският президент Джо Байдън е на посещение в Северна Ирландия

Американският президент Джо Байдън дойде късно нощес на посещаване в Северна Ирландия за отбелязване на 25-ата годишнина от подписването на мирното съглашение от Разпети петък.

Началото на визитата беше помрачено от вълнения в провинцията, една от съставните елементи на кралството, при които служители на реда бяха замеряни със запалителни бомби. Преди да отпътува от Вашингтон  Джо Байдън съобщи, че неговото посещаване „ ще подчертае уговорката на Съединените щати за запазването на мира в Северна Ирландия “.

Преди окончателната номинация би трябвало да се проведат вътрешни избори в Демократическата партия

Днес Байдън ще произнесе тирада във връзка на годишнината от подписването на мирното съглашение в новооткрито крило на Ълстърския университет в Белфаст. Той ще се срещне и с английския министър председател Риши Сунак.

По-късно вечерта Байдън отпътува за Република Ирландия , като на път за Дъблин ще се отбие до градовете Дъндолк и Карлингфорд, откъдето са неговите ирландски корени.

Тази заповед може да се отрази на пътуванията на съветския президент в чужбина

В Дъблин му предстоят срещи с ирландския министър председател Лео Варадкар и ирландския президент Майкъл Хигинс. Планирано е и послание на Джо Байдън пред двете камари на ирландския парламент.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР